söndag 30 mars 2008

Lammfärsbiffar

Söndag... En slapp söndag där man till och med "tappade" en hel timme. Klockan är nu fem i åtta och det känns om att den är fem.

Idag tänkte vi göra en utflykt. Vi gjorde matsäck, satte oss i bilen och rattade den mot Nordens Ark. När vi kom fram så hängde regnet i luften, det bådade helt enkelt inte gått. Vi kände de första dropparna komma och vände innan vi ens gått in. Om man ska betala 150:- för att gå och titta på djur så vill man ju ha fint väder! Anders och jag har varit där en gång tidigare, vi kom fram till att i sommar så är det nog tre år sen sist. Då var det strålande sol och kalendern var daterad på i slutet av augusti. Slutet av mars gav inte oss någon strålande sol kan man ju säga...

Vi satte oss i bilen igen och körde ut mot Smögen för att förtära vår picknick. Jag tror att vi till slut hamnade i Smögen, långt ut på en klippa. Det blåste rejält och det blev riktigt kallt i vinden, fingrarna frös till ispinnar när vi åt vår mat. Men mysigt var det :0) På vägen hem blev det en sväng förbi Laxbutiken i Ljungskile, där införskaffade vi oss varsin laxtallrik, körde ner mot Götet och hem till Anders föräldrar och deras bastu som värmde upp oss. Det var verkligen mysfaktor på hög nivå!

Ikväll så har jag gjort lammbiffar med fetaost! Hittade ett recept på Icakurirens hemsida och de blev väldigt bra! Vårt stora problem är att biffarna faller isär, men dessa höll ihop som lim! Sen om det berodde på potatismjölet, färsen, ströbrödet eller kocken vet jag inte. :0)

Lammfärsbiff med fetaostfyllning

Ingredienser 2 portioner:
200 g lammfärs
1/2 tsk salt, 2 krm citronpeppar
2 tsk
potatismjöl
2 msk
vatten
50 g
fetaost
3 msk
ströbröd
något att steka i


Så här gör du:
Smula sönder färsen i en bunke.
Rör hastigt ner salt, peppar, potatismjöl och vatten till en slät färs.
Forma 3-4 biffar på en bräda.
Lägg fetaost på biffarnas ena halvdel och vik den andra över.
Klappa biffarna till rund fason i ströbröd.
Stek dem på båda sidor i medelvarm panna.

Till detta hade vi turkisk yoghurt och kålrot och morot i ugn, Anders och min nya "potatis". Om ni vågar så pröva detta....mucho gotto!

MYSPYS!

1 kommentar:

Tina sa...

det låter jättegott! jag såg att det trillar in folk till pickipicki härifrån, roligt att du länkar:)

en till sak, som har med pärlor och örhängen att göra. det är mitt stora dåliga samvete just nu. så att du vet, så har vi inte glömt. jag ska knåpa ihop ett mail till dig sen. trevlig helg vetja!